Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ποιος πρέπει να λογικευθεί;

Άρθρο του Αχμέτ Κερίμ στη Βατάν


Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣΧριστόφιας βρέθηκε στην ηγεσία της ε/κ πλευράς με την προπαγάνδα της επίτευξης συμφωνίας λύσης και ειρήνης στην Κύπρο. Τον τελευταίο καιρό άρχισε να αυξάνει τις απειλητικές και θρασείς δηλώσεις του που στρέφονται κατά της Τουρκίας. Προ καιρού, αναφερόμενος στη σημαία μας στον Πενταδάκτυλο τη χαρακτήρισε έκτρωμα και προχωρώντας παραπέρα είπε ότι τον πληγώνει. Στη συνέχεια, συμμετέχοντας σε θρησκευτική εορτή στην οποία χοροστατούσε ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι εντός του 2010 θα καθαγιαστούν τα ύδατα της Κερύνειας, Αμμοχώστου, Μόρφου. Τελευταία, και με αφορμή τις υποβληθείσες προτάσεις της «ΤΔΒΚ», επιτέθηκε εκ νέου στην Τουρκία λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν αυτές να ετοιμάστηκαν χωρίς την έγκριση της Τουρκίας, καλώντας την μάλιστα να λογικευτεί. Τι άραγε περιμένει ο Χριστόφιας καλώντας την Τουρκία να λογικευτεί; Μήπως θέλει οι Τούρκοι να αποδεχτούν τις δικές του προτάσεις χωρίς συζήτηση; Μήπως θέλει οι Τούρκοι να αποδεχτούν μια φόρμουλα λύσης χειρότερη από αυτήν του σχεδίου Ανάν;
Μήπως να αφαιρεθούν τα δικαιώματα των Τούρκων που απέκτησαν με τις συμφωνίες του ’60;
Μήπως θα ήθελε η Τουρκία να κόψει τους δεσμούς της με την Κύπρο; Μήπως, τέλος, θα ήθελε να επεκτείνει την κυριαρχία του στο σύνολο της νήσου; Επειδή η τ/κ πλευρά δεν αποδέχτηκε τις προτάσεις της ε/κ πλευράς, ο Χριστόφιας εκτοξεύει απειλές λέγοντας «Η Τουρκία να λογικευθεί».
Κατά τον Χριστόφια η Τουρκία ενεργεί παράλογα επειδή δεν δέχεται τις ε/κ προτάσεις. Κατά τον Χριστόφια είναι παραλογισμός το ότι οι Τούρκοι δεν δέχονται την επικυριαρχία των Ε/κ στο νησί και υπερασπίζονται την ισότιμη κυριαρχία. Λογικός είναι όποιος σκέπτεται όπως οι Ε/κ, μιλά και ενεργεί όπως εκείνοι. Επειδή αυτό δεν συμβαίνει με τους Τούρκους, εκτοξεύονται προσβλητικές εκφράσεις εναντίον τους. Τους αποκαλούν «σκυλιά, τρελούς, βλάκες».
Ο Χριστόφιας λέει ότι αν δεν λογικευτεί η Τουρκία δεν πρόκειται να υλοποιηθούν όσα εξαγγέλθηκαν για το 2010. Ας μην υλοποιηθούν. Στόχος του Χριστόφια είναι η αναγνώριση της ε/κ διοίκησης από την Τουρκία, το άνοιγμα των λιμανιών της, η ε/κ πλευρά να ασκεί εξουσία στο σύνολο της νήσου και οι Τούρκοι να είναι μπάλωμα σε αυτήν, με άλλα λόγια οι Τούρκοι να προσφέρουν την Κύπρο στους Ε/κ μέσα σε χρυσό ταψί. Κατά τον Χριστόφια η Τουρκία θα λογικευτεί αν αποδεχτεί την ε/κ κυριαρχία στο σύνολο της Κύπρου. Τόσο ο Χριστόφιας όσο και οι προηγούμενοι ηγέτες πέφτουν έξω.




Πηγή : http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου