Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ : Ειδήσεις...

Ο ΜΙΛΕΤ ΣΤΟΝ ΣΕΡΝΤΑΡ
Ο Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας Πίτερ Μίλετ συναντήθηκε χθες με τον αρχηγό του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκοκυπριακό Δημοκρατικό Κόμμα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία κράτησε περίπου μία ώρα, αντηλλάγησαν απόψεις για τις “εσωτερικές και εξωτερικές εξελίξεις’’.


Θα υπάγονται στη Λάπηθο
Η Τ/Κ εφημερίδα «Σταρ» αφιερώνει το χθεσινό της πρωτοσέλιδο στα μαρωνίτικα χωριά Κορμακίτης και Καρπάσια. Η εφημερίδα γράφει ότι οι κοινοτάρχες των χωριών αυτών, σε σύσκεψη στην κατεχόμενη Κερύνεια, υπέγραψαν τα απαιτούμενα έγγραφα για να υπαχθούν τα χωριά τους στον κατεχόμενο «δήμο» Λαπήθου, ο οποίος άρχισε ήδη να προσφέρει τις υπηρεσίες του.


Αεροσκάφος Πρώτων Βοηθειών
Προσγειώθηκε στο παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου το πρώτο αεροσκάφος πρώτων βοηθειών που ανήκει στο παράνομο πανεπιστήμιο εγγύς ανατολής. Θα χρησιμοποιείται, σύμφωνα με τα σημερινά τ/κ ΜΜΕ, για μεταφορά ασθενών στην «πανεπιστημιακή» κλινική του παράνομου πανεπιστημίου, καθώς και στη μεταφορά παγκοσμίως γνωστών καθηγητών.


Σχέδιο ανάπτυξης Δικώμου
ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟσχέδιο ποιοτικής και αποδοτικής ανάπτυξης που υποστηρίζεται από την ΕΕ έχει υπογραφεί από το λεγόμενο «δημαρχείο» του κατεχόμενου Δικώμου. Το νέο σχέδιο υπεγράφη από τον «Δήμαρχο» του Δικώμου Γιουκσέλ Τσελεμπή και τον διευθυντή του κέντρου Μάνεϊτζμεντ Μπουλέντ Κανόλ. Μιλώντας κατά την τελετή της υπογραφής, ο κ. Κανόλ υπέδειξε ότι η ΕΕ υποστηρίζει διάφορα σχέδια αλλά πρόσθεσε ότι μερικά προβλήματα επιβραδύνουν την εφαρμογή των σχεδίων αυτών. Είπε ότι το στρατηγικό σχέδιο που ετοιμάστηκε για το σχέδιο θα εφαρμοστεί σε συνεργασία με τους κατοίκους των κοινοτήτων που ζουν στην περιοχή. Το σχέδιο ύψους 182.000 ευρώ θα εφαρμοστεί από κοινού από το Κέντρο Μάνεϊτζμεντ και το «Δημαρχείο». Η ΕΕ θα παραχωρήσει 164 χιλιάδες ευρώ στο σχέδιο.





Πηγή : http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου