Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ντερβίς Έρογλου "Το νερό από την Τουρκία μπορεί να γίνει νερό της ειρήνης"

Με την Άγκυρα είναι έτοιμοι να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες ώστε το νερό που θα έρθει από την Τουρκία στα κατεχόμενα να μετατραπεί σε νερό της ειρήνης, δήλωσε σήμερα ο Ντερβίς Έρογλου, προσθέτοντας ωστόσο ότι μέχρι τώρα δεν έχουν δεχθεί πρόταση ούτε για την πιο μικρή συνεργασία από την ε/κ πλευρά.
έρογλουΌπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης, μιλώντας σε διάσκεψη με τίτλο «Νερό, περιβάλλον και γεωργία» που διοργάνωσε η ένωση επιμελητηρίων μηχανικών και αρχιτεκτόνων, ανέφερε ότι η ποσότητα του νερού που θα μεταφέρεται το χρόνο από την Τουρκία θα φτάνει τα 75 εκ κυβικά μέτρα και από αυτό 37,76 εκ κμ θα είναι για πόση και 37,23 για άρδευση.
Λόγω κάποιων δυσκολιών, είπε, αντί το έργο να τελειώσει το Μάρτιο του 2014, αυτό θα γίνει τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, σημειώνοντας ότι ίσως φτάσει και το τέλος του χρόνου. Μακάρι, πρόσθεσε, να χρησιμοποιηθεί το νερό αυτό με έναν δραστικό και επωφελή τρόπο, φιλο-περιβαλλοντικό ώστε να αρχίσει μια νέα, λαμπερή εποχή για την γεωργία στο ψευδοκράτος.
«Κανείς δεν μας κρατάει τα χέρια. Μπορούμε να ενισχύσουμε την οικονομία μας. Στον τομέα του νερού, του περιβάλλοντος και της γεωργίας μπορούμε να κάνουμε μεγάλα βήματα», είπε. Αρκεί, σημείωσε, η «κυβέρνηση», τα πολιτικά κόμματα και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις «χέρι με χέρι, καρδιά με καρδιά να μην περιπέσουν σε ένα στείρο αλληλοφάγωμα και να εισέλθουν σε έναν ανταγωνισμό έργων και υπηρεσιών».
Μπορεί να επιτευχθεί ανάπτυξη σε τομείς όπως τα «πανεπιστήμια», ο τουρισμός, το εμπόριο, ο χρηματοπιστωτικός τομέας και η γεωργία, είπε, προσθέτοντας ότι στόχος είναι οι 100.000 φοιτητές και 1 εκ τουρίστες το χρόνο.
Πηγή ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου