Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Τώρα και στη Σουηδία

Κίνηση ψευδοκράτους για «αντιπροσωπεία» και στο Στρασβούργο
Την πεπατημένη της Ταϊβάν ακολουθεί κατά γράμμα το ψευδοκράτος δίδοντας έμφαση στη «διπλωματική» εκπροσώπησή του στο εξωτερικό και δη στον ευρωπαϊκό χώρο


Πολύ κοντά στο να αυξήσει κατά δυο τις «διπλωματικές αντιπροσωπείες» του στο χώρο της Ευρώπης βρίσκεται το ψευδοκράτος καθώς, από ό,τι διαφαίνεται, θα πρέπει να θεωρείται πλέον θέμα χρόνου η λειτουργία τέτοιων «γραφείων» στη Στοκχόλμη και το Στρασβούργο.Αυτή τη στιγμή, το ψευδοκράτος διατηρεί και λειτουργεί όσον αφορά το χώρο της Ευρώπης «αντιπροσωπείες» στο Λονδίνο, τη Ρώμη, τις Βρυξέλες, τη Γενεύη καθώς και τρεις «επίτιμες αντιπροσωπείες» στη Γερμανία. Πολύ μεγαλύτερος είναι ο αριθμός τέτοιων «αντιπροσωπειών» σε μουσουλμανικές χώρες (8 «αντιπροσωπείες») ενώ λειτουργούν «διπλωματικά γραφεία» σε ΗΠΑ και Ισραήλ. Τα νέα, ωστόσο, «διπλωματικά» ανοίγματα έχουν ιδιαίτερη σημασία, αφενός, λόγω του ρόλου που έχει εντός της ΕΕ η Σουηδία και, αφετέρου, λόγω των νομικών και πολιτικών μαχών που δίδονται (σε ΕΔΑΔ και ΣτΕ αντίστοιχα) στο χώρο του Στρασβούργου.


Όσον αφορά την περίπτωση της Σουηδίας, ο «υπουργός» εξωτερικών του ψευδοκράτους, Χουσεΐν Οζγκιουργκούν, γνωστοποίησε προχθές πως το ψευδοκράτος έχει λάβει... πρόταση από την σουηδική κυβέρνηση για λειτουργία «αντιπροσωπείας» στη χώρα, για να προσθέσει πως υπάρχουν «θετικές εξελίξεις» όσον αφορά τη «διπλωματική» παρουσία του ψευδοκράτους στο Στρασβούργο. «Στις αρχές είχαμε πολύ λίγες αντιπροσωπείες. Τώρα έχουμε 18, πέντε στην Ευρώπη και τις υπόλοιπες στις χώρες του Κόλπου. Στα μέσα Ιανουαρίου ανοίγουμε αντιπροσωπεία στο Μπαχρέιν, έχουμε καλά νέα για Σουηδία και καταβάλουμε προσπάθειες για το Στρασβούργο», είπε και αναφέρθηκε στο ρόλο της «αντιπροσωπείας» («γραφείο τουρισμού») στη Ρώμη λέγοντας πως η συμβολή της στον τομέα του τουρισμού είναι πολύ μεγάλη.
Οι δηλώσεις του κ. Οζγκιουργκούν έγιναν σε ομιλία του στη Σμύρνη, κατά την οποία ο «υπεξ» είπε πως η «κυβέρνηση» Έρογλου τάσσεται υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων στο Kυπριακό επειδή ακριβώς αυτό επιτάσσει ως ανάγκη η ενταξιακή προσπάθεια της Τουρκίας. Πρόσθεσε δε ότι το Kυπριακό είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας και της Τουρκίας και ως τέτοιο πρέπει να ιδωθεί. Σε άλλες δηλώσεις του προέτρεψε τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να σεβαστεί τη βούληση του «λαού» και να διακόψει τις διαπραγματεύσεις λόγω των «εκλογών», προκειμένου να μην δεσμεύσει με κινήσεις του τον επόμενο Τ/Κ ηγέτη. Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν δριμεία αντίδραση στα κατεχόμενα, με τον μεν Φερντί Σογιέρ να επικεντρώνει την κριτική του στην αναφορά περί προβλήματος Ελλάδας - Τουρκίας, τον εκπρόσωπο του Τ/Κ ηγέτη, Χασάν Ερτσακιτζά, και τον Σερντάρ Ντενκτάς στα περί εσπευσμένης ανάγκης διακοπής των συνομιλιών.


Πηγή : http://www.politis-news.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου