Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Από το 1963 εκπέμπει ο ΜΠΑΪΡΑΚ

?Ο παράνομος Μπαϊράκ ιδρύθηκε μετά την τουρκανταρσία του Δεκεμβρίου του 1963.Το τηλεοπτικό κανάλι του σταθμού λειτούργησε το 1985. Σήμερα διαθέτει 2 κανάλια και 5 ραδιοφωνικούς σταθμούς. Από της ίδρυσής του ο Μπαϊράκ διαφημίζει και προβάλλει κάθε δραστηριότητα της εκάστοτε «κυβέρνησης» κάτι που ενοχλεί τους ακροατές αλλά και το ψευδοκράτος. Σε δηλώσεις του ο Ταλάτ επέκρινε εντονότατα τον Μπαϊράκ επειδή ενεργεί ως εκφραστικό όργανο της «κυβέρνησης» φθάνοντας μέχρι του σημείου να λογοκρίνει την ομιλία του κατά τα πανηγύρια της 15ης Νοεμβρίου.
Ενοχλείται ο Ταλάτ επειδή ο Μπαϊράκ αναθέτει την παραγωγή επικαιρικών προγραμμάτων σε άτομα που αντιτίθενται στην πολιτική του και τσαλαπατούν, κατά την έκφρασή του, τις προσπάθειες για λύση. Η απάντηση του διευθυντή του σταθμού Οζέρ Κανλί στην επίθεση αυτή του Ταλάτ ήταν: «Ο Ταλάτ δεν παρακολουθεί τον Μπαϊράκ γι’ αυτό τον λόγο λέγει όλα αυτά». ?Η εκάστοτε αντιπολίτευση επιτίθεται κατά του Μπαϊρακ ισχυριζόμενη ότι άγεται και φέρεται από το κόμμα της εξουσίας. Τα όσα έλεγαν πριν μερικούς μήνες οι του ΚΕΕ για τον Μπαϊράκ, τα ακούμε σήμερα από την αντιπολίτευση του ΡΤΚ. Ο Σογιέρ δηλώνει ότι η ψευδοκυβέρνηση ασκεί πιέσεις επί της διεύθυνσης του σταθμού και την καλεί να εγκαταλείψει την τακτική αφήνοντας τον σταθμό να εκτελεί την αποστολή του ως η Φωνή των Τ/κ και όχι η φωνή του ΚΕΕ. Κατηγορεί τη διεύθυνση για μυστικές προσλήψεις και ότι ομιλίες του Ταλάτ μεταδίδονται παραποιημένες. Απειλεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Μπαϊράκ ?Ο Σογιέρ έχει λησμονήσει ότι με εντολή του ο Μπαϋράκ δεν μετέδιδε τις ανακοινώσεις του ΚΕΕ με τη δικαιολογία ότι το Κόμμα αυτό απέρριπτε προσκλήσεις για συμμετοχή σε συζητήσεις από τα στούντιο του σταθμού αν μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και εκπρόσωποι του κόμματος Ελευθερίας-Μεταρρύθμισης του Αβτζί. Όταν ο Ταλάτ δέχτηκε το νέο δσ του Μπαϊράκ ζήτησε από τα μέλη του να έχουν το θάρρος να απορρίπτουν αιτήματα και παρεμβάσεις αξιωματούχων του «κράτους» για να προβάλουν τις θέσεις και δραστηριότητές τους καθότι, όπως είπε, ο σταθμός θα πρέπει να επικεντρωθεί μόνο σε ειδήσεις που ενδιαφέρουν την πλειοψηφία των ακροατών και τηλεθεατών. Απέφυγε να τους «τραβήξει το αφτί» για την εγκύκλιό τους με την οποία καλούσαν όλους τους παραγωγούς, εκφωνητές να μην αποκαλούν τους Τουρκοκύπριους, ως τέτοιους αλλά «Τούρκους της Κύπρου» επειδή με τη λέξη «Τουρκοκύπριος» αναφερόμαστε μόνο σε Τούρκους που έχουν κυπριακή καταγωγή ενώ οι λέξεις «Τούρκος της Κύπρου» περιλαμβάνουν και τους εποίκους (19-6-09).


?Σήμερα ο Μπαϊράκ απασχολεί 670 άτομα ενώ λειτουργεί και ένα μικρό μουσείο όπου εκτίθενται τα παλιά μηχανήματα, κάμερες, μαγνητόφωνα, γραφομηχανές από τα πρώτα έτη λειτουργίας του παράνομου σταθμού.


Πηγή : http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου