Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Πάσα στην «ΤΔΒΚ» από την Ιταλία Κάλεσε τον «πρέσβη»

Ως χειρονομία καλής θέλησης χαρακτηρίζει η τουρκική εφημερίδα «Χουριγιέτ» την κίνηση του Ιταλού πρέσβη στην Τουρκία, Κάρλο Μαρσίλι, να συμπεριλάβει και τον «πρέσβη» του ψευδοκράτους στην 'Αγκυρα στους καλεσμένους δεξίωσης που έδωσε στην εκεί ιταλική πρεσβεία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ιταλός πρέσβης «ως πρώτος μεταξύ ίσων παρέθεσε χθες το βράδυ (σ.σ. προχθές) δεξίωση για τον καινούργιο χρόνο σε όλους τους διαπιστευμένους ξένους πρέσβεις στην 'Αγκυρα. Το γεγονός ότι κάλεσε τον πρέσβη της ΤΔΒΚ, Ναμίκ Κορχάν, παρά το ότι η χώρα αυτή δεν αναγνωρίζεται από τις χώρες-μέλη της ΕΕ σχολιάστηκε ως μεγάλη χειρονομία καλής θέλησης».


Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η «Ζαμάν», η οποία υπό τον τίτλο «Ο πρέσβης της ΤΔΒΚ στη δεξίωση της ΕΕ» σημειώνει πως, σε αντίστοιχες δεξιώσεις άλλων πρέσβεων της ΕΕ στην Τουρκία, ο «πρέσβης» του ψευδοκράτους δεν προσκαλείται. Η εφημερίδα πάντως διευκρινίζει πως ο Κάρλο Μαρσίλι δεν έδωσε τη δεξίωση με την ιδιότητα του πρέσβη αλλά «με την ιδιότητα του πρώτου μεταξύ ίσων δηλαδή ως πρύτανης του Διπλωματικού Σώματος». Στο ίδιο δημοσίευμα προστίθεται πως η δεξίωση πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Ιταλού Πρέσβη στην 'Αγκυρα. «Κατά τη δεξίωση πρέσβεις άλλων χωρών συνομίλησαν με τον πρέσβη της ΤΔΒΚ» αναφέρεται και υπενθυμίζεται πως για πρώτη φορά έγινε κάτι αντίστοιχο το 2004 από τον Βρετανό πρέσβη στην 'Αγκυρα το παράδειγμα του οποίου ακολούθησε την ίδια περίοδο και ο πρέσβης των ΗΠΑ.
Να σημειωθεί ότι το ψευδοκράτος διατηρεί «αντιπροσωπεία» στην Ιταλία ενώ δυο Ιταλοί βουλευτές έχουν πάρει την «υπηκοότητα» της «ΤΔΒΚ».



Πηγή : http://www.politis.news.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου