Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Σύμφωνα με τον ε/κ Τύπο…


 
Άρθρο του Ραούφ Ντενκτάς στην Μπακίς
 
 
ΣΥΜΦΩΝΑμε τον ε/κ Τύπο οι Ε/κ που υποστηρίζουν τους χειρισμούς του Χριστόφια στις συνομιλίες αποτελούν μια μικρή πλειοψηφία. Πλειοψηφούν αυτοί που απορρίπτουν την πολιτική Ταλάτ για μια λύση που δεν αναγνωρίζει το κράτος, την κυριαρχία, τον έναν λαό. Η πλειοψηφία του ε/κ λαού δεν γνωρίζει το πώς λειτουργεί η διζωνική ομοσπονδία ενώ δεν υποστηρίζει το συνεταιρικό κράτος.
Η πλειοψηφία του ε/κ λαού έχει την εντύπωση ότι η ηγεσία δεν ξέρει ποια συμφωνία επιθυμεί. Εμείς, από την πλευρά μας, τα έχουμε χαμένα με την δήλωση του Ταλάτ ότι δεν θέλει χωριστό κράτος και χωριστή κυριαρχία. Η έκπληξή μας μετατρέπεται σε τρόμο όταν στην άρνησή του αυτή προστεθεί και η φόρμουλα του ενός λαού. Και πάλι σύμφωνα με τον ε/κ Τύπο, η πλειοψηφία των Ε/κ δεν γνωρίζει τι σημαίνει σταθμισμένη ψήφος. Και στην πλευρά μας, ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι παίζονται πολλά παιγνίδια με τα αριθμητικά αυτά κόλπα όπου η ψήφος μας θα χάνει τη δύναμή της μέσα στο καζάνι του ενός «λαού».Το δικαίωμα για χωριστή ψήφο αποτελεί απόδειξη το ότι είμαστε ένας χωριστός «λαός» και έχουμε την κυριαρχία μας.
Ήταν μεγάλο λάθος το ότι προτείναμε το κοινό ψηφοδέλτιο για εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου.Το λάθος αυτό ισοδυναμούσε με το λάθος αποδοχής μας για λύση ενός κράτους, μιας κυριαρχίας, ενός λαού.Αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό από τις δηλώσεις των Ε/κ εμπειρογνωμόνων: «Παραμερίσαμε τη Ζυρίχη» Η ε/κ πλευρά δεν επιθυμεί και την εκ περιτροπής προεδρία. Εμείς θέσαμε στο περιθώριο τις ισορροπίες της Ζυρίχης χάριν μιας κοινής σκεπής την οποία οι Ε/κ θα καταστρέψουν σύντομα. Η λύση αυτή δεν οδηγεί πουθενά.
Παρόλα αυτά ο Χριστόφιας δέχεται πυρά και κατηγορείται ότι συμπεριφέρεται πολύ στοργικά προς τους Τ/κ και προέβη σε παραχωρήσεις. Σύμφωνα με τον ε/κ Τύπο το 60% της ε/κ νεολαίας επιθυμεί δύο χωριστά κράτη.Τέσσερις στους 10 Ε/κ δεν επιθυμούν τη συμβίωση.Μόνο το 38% θα ήθελε μια διζωνικήδικοινοτική ομοσπονδία Δεν χρειάζονται μυστικές συνομιλίες.Αμφότεροι οι «λαοί» δεν είναι ακόμη έτοιμοι για ενοποίηση Θα ήταν λογικό να αναζητηθεί η λύση στη βάση των πραγματικοτήτων.
Και όταν λέμε πραγματικότητες, εννοούμε την ύπαρξη δύο ισότιμων κυρίαρχων λαών και των κρατών τους. Για να μην μετατραπεί η όποια συμφωνία σε λίμνη αίματος, απαιτείται η συνέχιση των εγγυήσεων. Ο Χριστόφιας δήλωσε «άβυσσος οι διαφορές μας». Δεν αρμόζει στον κ. Ταλάτ να ισχυρίζεται το αντίθετο χάριν ψηφοθηρίας.
 
 
Πηγή : Εφημερίδα Φιλελεύθερος





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου