Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Η αποχώρηση του τουρκικού στρατού


Άρθρο του Γιαλτσίν Τζεμάλ στη Βατάν


«ΚΑΤΑτην τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα ο αρχιδιαπραγματευτής Εγκεμέν Μπαγίς ρωτήθηκε από Έλληνα δημοσιογράφο για το πώς αναφέρεται σε ειρήνη στην Κύπρο από την στιγμή που η Τουρκία κατέχει έδαφος της νήσου και 40.000 στρατό. Ρωτήθηκε ακόμη κατά πόσον η χώρα του σκέπτεται να αποσύρει τον στρατό αυτό. Στη συνέχεια είχαμε το άρθρο του Φατίχ Τσεκιργκέ στη Χουριέτ ο οποίος έθετε το ερώτημα: Τι θα συμβεί αν αποσύρουμε τον στρατό μας από το νησί; Μεταξύ άλλων έγραφε ότι η Τουρκία προχωρεί σε ανοίγματα με όλους τους γείτονες, κάτι που εκτιμά όλη η διεθνής κοινότητα, ότι αν προχωρήσει και σε ανοίγματα στην Κύπρο αποσύροντας τον στρατό, η Ελλάδα και οι Ε/κ δεν θα μπορούν να συνεχίσουν την αδιαλλαξία τους ως προς τη λύση και ότι θα παύσει να υπάρχει το εμπόδιο ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Αν ήμουν στη θέση του Φατίχ Τσεκιργκέ θα έγραφα τα εξής:
Ο τουρκικός στρατός στο νησί δεν είναι κατοχικός. Απεναντίας είναι μια δύναμη που παρεμποδίζει τον ελληνικό στρατό να καταλάβει το νησί. Είναι αυτός που αναχαίτισε την εξόντωση των Τ/κ και την ένωση, που βρίσκεται στο νησί σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες.
Το ότι ο τουρκικός στρατός δεν είναι κατοχικός αναφέρεται και σε απόφαση δικαστηρίου των Αθηνών.
Ο κ. Τσεκιτκγέ διερωτάται το τι θα συμβεί να αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός. Να του απαντήσω: Η Κύπρος θα μετατραπεί σε λίμνη αίματος.

Αν αποχωρήσει ο στρατός προτού επιλυθεί το περιουσιακό, το εδαφικό και το Κυπριακό τότε οι Τ/κ θα εγκαταλειφθούν στη μοίρα τους όπως πριν το 1974. Προτού ακόμη τα πλοία που θα μεταφέρουν το στρατό στην Τουρκία χαθούν στον ορίζοντα, οι Ε/κ θα κατακλύσουν το βορρά και θα ζητήσουν από τους Τούρκους τις περιουσίες τους.
Τότε, κανένας δεν θα μπορεί να προλάβει την αιματοχυσία. Αυτό το έχει δηλώσει, κατά κόρον , και ο Ταλάτ. Οι Ε/κ και η Ελλάδα έχουν δύο στόχους: Τον τουρκικό στρατό και τους καταγόμενους από την Τουρκία, τους οποίους αποκαλούν έποικους. Πιστεύουν ότι αν πετύχουν τον στόχο τους στα δύο αυτά θέματα, θα παύσουν οι δεσμοί με την Τουρκία. Αν η Τουρκία αποσύρει τον στρατό της θα αποδυναμωθεί στο τραπέζι των συνομιλιών. Η μεγαλύτερη εγγύηση της ΤΔΒΚ είναι η παρουσία του τουρκικού στρατού, δηλαδή το Σώμα Στρατού».




Πηγή : Εφημερίδα Φιλελεύθερος






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου