Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Λάβρος ο Έρογλου κατά του Ταλάτ και των χειρισμών του
Ξεκίνησε ο πόλεμος
Πρόκριμα των όσων θα ακουστούν από τον Γενάρη η πρώτη άμεση επίθεση Έρογλου κατά του Ταλάτ. Ο «πρωθυπουργός» ανησυχεί για τις κατ' ιδίαν συνεννοήσεις των Χριστόφια - Ταλάτ




Την άτυπη εκεχειρία που εδώ και καιρό διατηρούνταν, με νύχια και με δόντια, μεταξύ των στρατοπέδων Έρογλου και Ταλάτ, «έσπασε» επισήμως με δηλώσεις του ο Ντερβίς Έρογλου ο οποίος εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και των χειρισμών του στο Κυπριακό.
Προσέχοντας η κριτική του να μην αγγίξει την τουρκική κυβέρνηση, ο Ντερβίς Έρογλου υπέδειξε ότι ο Τ/Κ ηγέτης δείχνει να παραγνωρίζει κατά τις συνομιλίες την ύπαρξη του ψευδοκράτους υποβαθμίζοντας τους Τ/Κ σε μειονότητα. Στις δηλώσεις του ο Έρογλου έδειξε ότι κατά την «προεκλογική» εκστρατεία θα χρησιμοποιήσει το χαρτί της πιθανότητας να μην επιλυθεί το Κυπριακό, προβάλλοντας την εναλλακτική επιλογή της αναγνώρισης του ψευδοκράτους.Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ταλάτ περί πιθανότητας επίλυσης του Κυπριακού και σχεδίου Β΄ ο «πρωθυπουργός» τόνισε ότι όλα αυτά αποτελούν απλώς την επικοινωνιακή πολιτική του Τ/Κ ηγέτη ενόψει των «προεδρικών εκλογών». «Οι συνομιλίες γίνονται για τα μάτια του κόσμου και για να φανούμε οι υποστηρικτές της λύσης» είπε, προσθέτοντας πως από τα πρακτικά των συνομιλιών δεν προκύπτει καμιά ουσιαστική πρόοδος. Σε αυτό το πλαίσιο εξέφρασε κι αυτός τη διαφωνία του με τις κατ΄ οίκον διαπραγματεύσεις, λέγοντας πως πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη καθώς ο ίδιος ανησυχεί για τις συνεννοήσεις Ταλάτ - Χριστόφια στις κατ΄ ιδίαν τους συναντήσεις. «Η ειρήνη δεν έρχεται με λόγια, αλλά μόνο όταν η άλλη πλευρά αποδεχτεί τα δικαιώματά σου. Ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει για τη λύση» τόνισε και σε ερώτηση για το αν τάσσεται υπέρ της πολιτικής για αναγνώριση απάντησε ότι μια τέτοια πολιτική θα μπορούσε να αναληφθεί μόνο μετά την κατάρρευση των συνομιλιών. «Τώρα, η έναρξη αυτής της πολιτικής θα μας παρουσίαζε ως το μέρος που δεν θέλει τη λύση» είπε. Σε αυτό το πλαίσιο ο Έρογλου επανέλαβε ότι η εναλλακτική λύση για τον ίδιο και το κόμμα του είναι η «ΤΔΒΚ». Σε σχέση με το περιουσιακό υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν αυτή η πτυχή να συζητείται με τα δεδομένα του 1974. «Έχουν περάσει 35 χρόνια και η φόρμουλα διευθέτησης θα πρέπει να στηρίζεται στα νέα δεδομένα» τόνισε, ενώ κατηγόρησε τον Ταλάτ ότι δεν θέλει να συμπεριλάβει εκπρόσωπο του ΚΕΕ στις διαπραγματεύσεις.




Πηγή : Εφημερίδα Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου