Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Τα «γκιαούρικα» διαβατήρια και ο Έρογλου

Άρθρο του Χουσείν Μουμτάζ στην Βολκάν


ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙαποκαλούν τους Ε/κ Γκιαούρηδες. Ήλθαν οι Άγγλοι, έφυγαν ιδρύθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία, διαλύθηκε, ιδρύθηκε η αυτόνομη τ/κ «Διοίκηση», το ομόσπονδο τ/κ κράτος, η «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» αλλά οι Τ/κ συνεχίζουν να αποκαλούν τους Ε/κ «γκιαούρηδες». Δεν αποκαλούν γκιαούρη τον Αρμένη, τον Μαρωνίτη, τον Εβραίο αλλά μόνο τον Ε/κ. Τις μέρες μας ξαναζεσταίνονται τα φαγητά που τοποθετήθηκαν στο τραπέζι στις βουλευτικές «εκλογές» του Απριλίου του 2009 για την νίκη του ΡΤΚ. Και τότε ο Σογιέρ, μια εβδομάδα πριν τις «εκλογές», είχε κυκλοφορήσει πολλούς φακέλους με σοκ περιεχόμενο. Έπεσε έξω. Το έθνος δεν έδωσε σημασία. Τώρα έχουμε τις προεδρικές «εκλογές» του Απριλίου του 2010. Ο Ταλάτ βρίσκεται σε δύσκολη θέση και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Ερογλου προηγείται με διαφορά. Πρέπει, λοιπόν, να στηθούν νέα κόλπα. Τη μέρα που ο Έρογλου θα εξήγγειλλε την υποψηφιότητά του, ξέσπασε η υπόθεση με τα διαβατήρια. Την ημέρα εκείνη έβρεξε ραγδαία, οι Ε/κ άνοιξαν τα οδοφράγματα, πλημμύρισε η Μόρφου αλλά και η απόφαση Οραμς έγιναν αιτία να αναβληθεί η εξαγγελία οπότε το θέμα με τα διαβατήρια έμεινε στα χέρια των φιλελλήνων. Αυτοί διέδιδαν ότι αν και ο Ερογλου προβαίνει σε εθνικιστικές κορώνες, η οικογένειά του, η σύζυγος και τα παιδιά του καθώς και οι υπουργοί του ,είναι κάτοχοι διαβατηρίων των γκιαούρηδων.
1. ο Ερογλου διέψευσε την είδηση .Οπως είπε ούτε ο ίδιος, ούτε η σύζυγός του έχουν ε/κ διαβατήριο. «Αν έχουν τα ενήλικα παιδιά μου, μπορείτε να τα ρωτήσετε», είπε.
2. Τα υπό αναφορά διαβατήρια δεν είναι των Ε/κ, των γκιαούριδων.Είναι της Κυπριακής Δημοκρατίας που ιδρύθηκε το 1960.
Με άλλα λόγια, τα διαβατήρια αυτά τα δικαιούνται οι Τ/κ όσο τα δικαιούνται οι Ε/κ.
3. Ο ισχυρισμός ότι «ο Ερογλου και η οικογένειά του οδεύουν στην Ε.Ε. μέσω των διαβατηρίων αυτών» δεν στέκει και από ηθικής σκοπιάς.Ρίξτε μια ματιά γύρω σας και θα δείτε πόσοι «εθνικιστές» έπραξαν το ίδιο.
4. Σχετικά με το ότι «υπουργοί, κάτοχοι διαβατηρίων άλλων χωρών», υπενθυμίζω ότι ο Κεμάλ Ντερβίς διορίστηκε υπουργός στην Τουρκία αν και οι γονείς του, ο ίδιος και η σύζυγός του ήταν κάτοχοι διαβατηρίων διαφορετικών κρατών. Ας λιθοβολούν αυτοί που έχουν τα λιγότερα αμαρτήματα.


Πηγή : http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου