Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Κατεχόμενα ειδήσεις...

Ζητούν δικό τους νόμισμα


Τουρκοκυπριακό νόμισμα, ισότιμο του ευρώ, ζητεί ο Σύνδεσμος Καταναλωτών στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, το αίτημα μεταβιβάστηκε στο λεγόμενο υπουργό Ενέργειας και Οικονομίας Σουνάτ Ατούν, με τον οποίο συναντήθηκαν μέλη του συνδέσμου και του ζήτησαν να πείσει την Τουρκία για την έκδοση τέτοιου νομίσματος.
 
 
30.000 απόφοιτοι




1.016 φοιτητές από 25 χώρες πήραν το δίπλωμά τους στην τελετή αποφοίτησης το χειμερινό εξάμηνο 2009-2010 στο λεγόμενο Πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου και ο συνολικός αριθμός των αποφοίτων είναι μέχρι σήμερα 30.000. Στην ομιλία του κατά την τελετή, ο Ταλάτ είπε ότι η «ΤΔΒΚ» είναι μία από τις λίγες «χώρες» που αντιμετωπίζει σοβαρά και πρόσθεσε ότι: «Πρέπει να υπάρχουμε, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε, και θα διατηρήσουμε την παρουσία μας για πάντα». Στην τελετή μίλησε και ο Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στα έξι πανεπιστήμια που λειτουργούν στα κατεχόμενα.  
 
 
Άνθρωπος του Ερντογάν στα κατεχόμενα


Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ του Γραφείου Κυπριακών Υποθέσεων στην Προεδρία της τουρκικής Κυβέρνησης, πρέσβης Νεζιχί Οζκαγιά, έφθασε στα κατεχόμενα. Ο κ. Οζκαγιά συναντήθηκε με το λεγόμενο πρωθυπουργό Ντερβίς Έρογλου στην παρουσία και του «πρεσβευτή» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Σακίρ Φακιλί.
Στο μεταξύ, ο Σύνδεσμος Αγωνιστών κάλεσε τον κ. Ταλάτ να ανακοινώσει τις παραχωρήσεις που έκανε προς την ε/κ πλευρά. Ο λεγόμενος πρόεδρος του συνδέσμου, Βουράλ Τουρκμέν, κάλεσε τον Τ/κ ηγέτη να αποκαλύψει το περιεχόμενο της μυστικής -όπως είπεσυμφωνίας που έκανε με το ΑΚΕΛ, διαφορετικά, πρόσθεσε, οι ψηφοφόροι δεν εμπιστεύονται ούτε τον ίδιο ούτε το κόμμα του.
 
 
Πηγή : http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου