Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Κατεχόμενα ειδήσεις...

Στηρίζει Έρογλου ο «δήμαρχος»


ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ στο τουρκοκυπριακό Δημοκρατικό Κόμμα ενόψει των ψευδοεκλογών. Ο ‘’δήμαρχος’’ της κατεχόμενης Λευκωσίας, Τζεμάλ Μπουλουτογλουλαρί, διαχώρισε τη θέση του από το Δημοκρατικό Κόμμα, που ως γνωστό ακόμη δεν έχει πάρει αποφασίσεις για τις ψευδοεκλογές. Δήλωσε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή ότι θα υποβάλει την παραίτησή του και ότι στις ‘’εκλογές’’ του Απριλίου θα στηρίξει τον Ντερβίς Ερογλου, που κατέρχεται ως αντίπαλος του κ. Ταλάτ στη διεκδίκηση της λεγόμενης προεδρίας του ψευδοκράτους. Στο μεταξύ, συνάντηση με τον Πρεσβευτή της Πορτογαλίας στην Κύπρο, Αντόνιο Καρβάλο, είχε ο κατοχικός ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος συνομίλησε με τον κ. Καρβάλο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για την πορεία των απευθείας διαπραγματεύσεων προς επίλυσή του.


 
Παρ’ ολίγον συμπλοκές στην ψευδοβουλή


ΤΕΤΑΜΕΝΗήταν η κατάσταση στη ‘’βουλή’’ του ψευδοκράτους, όταν ο ‘’βουλευτής’’ του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Σονάι Αντέμ, είπε ότι ντρέπεται που βρίσκεται κάτω από την ίδια σκεπή με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, επειδή το κόμμα αυτό απέλυσε αριθμό εκτάκτων υπαλλήλων. Οι διαξιφισμοί μεταξύ των δύο παρατάξεων ήσαν εντονότατες και παρ’ ολίγον να σημειωθούν συμπλοκές. Πολιτικοί κύκλοι, τους οποίους επικαλείται ο τουρκοκυπριακός Τύπος, δεν αποκλείουν την επανάληψη τέτοιων ενεργειών και καλούν τους ‘’βουλευτές’’ του κυβερνώντος κόμματος να είναι πιο ψύχραιμοι. Η εφημερίδα ‘’Σταρ’’ αφιερώνει δύο σελίδες της στην ένταση που επικρατούσε στη ‘’βουλή’’ και στεγάζει το δημοσίευμα με τίτλο ‘’Πεδίο μάχης η Βουλή - Παρ’ ολίγον να πέσουν γροθιές’’. Σήμερα, ένδεκα συντεχνίες έχουν προγραμματίσει διαδήλωση για να καταδικάσουν τις απολύσεις, ενώ οι εφημερίδες στα κατεχόμενα αναφέρονται στην περίπτωση έξι γυναικών, οι οποίες απολύθηκαν από καταστήματα ‘’αδασμολογήτων’’ ειδών, επειδή οι γονείς τους ήσαν κουρδικής καταγωγής. Στο θέμα αναφέρθηκε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος,(ΡΤΚ) Σενέρ Σογιέρ, λέγοντας ότι είναι αποφασισμένοι να φέρουν την υπόθεση μέχρι και το ΕΔΑΔ. Η εφημερίδα ‘’Ορτάμ’’ αφιερώνει το κύριο θέμα της στις απολύσεις και γράφει ότι ‘’κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το ψωμί του άλλου’’ και πως, όταν το ΡΤΚ ανέλαβε την εξουσία, απέλυσε 1.653 άτομα που είχαν προσληφθεί προηγουμένως με τη φροντίδα του Κόμματος Εθνικής Ενότητας.




Συνέδριο καρδιολόγων

ΑΡΧΙΖΟΥΝ σήμερα στα κατεχόμενα οι εργασίες του καρδιολογικού συνεδρίου. Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, στο συνέδριο συμμετέχουν καρδιολόγοι από την Τουρκία, Αγγλία, ΗΠΑ, Ιράν, Συρία και Αζερμπαϊτζάν. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν στις 13 Φεβρουαρίου




Ισραήλ: Απαγόρευσε διαφήμιση «ΤΔΒΚ»



ΣΕ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗεταιρεία, η οποία διοργάνωνε περιηγήσεις από το Ισραήλ στα κατεχόμενα, επιβλήθηκε διαφημιστική απαγόρευση. Η εταιρεία Green Solution κατηγόρησε το ΥΠΕΞ του Ισραήλ για την απαγόρευση αυτή. Ο ισραηλινός Τύπος συνδέει την εν λόγω απαγόρευση με την ένταση που υπάρχει στις σχέσεις Άγκυρας - Τελ Αβίβ. Η ανωτέρω εταιρεία είχε νοικιάσει χώρο στο εκθεσιακό κέντρο του Τελ Αβίβ, αναγγέλλοντας παράλληλα ότι από τη Χάιφα προς την Αμμόχωστο θα διοργάνωνε τριήμερες εκδρομές. Παράλληλα, προέβαινε και σε κρατήσεις ξενοδοχείων στην Αμμόχωστο και στην Κρήτη. Η διοργανώτρια εταιρεία της Έκθεσης Αrtara ανέφερε στην Green Solution τα εξής: «Λόγω ειδικής ευαισθησίας στο θέμα της Κύπρου, αλλά και μετά από ειδικές εντολές που λάβαμε από το ΥΠΕΞ, δεν θα σας επιτραπεί να αναφέρετε ότι οι υπηρεσίες σας στρέφονται προς τη βόρεια Κύπρο, αλλά ούτε και να προσδιορίζετε και τα ονόματα των ξενοδοχείων». Οι ίδιοι αρμόδιοι ανέφεραν, επίσης, ότι θα ήθελαν να εξετάσουν δύο ημέρες νωρίτερα τόσο τα διαφημιστικά έντυπα, όσο και τα άλλα μέσα προβολής, τα οποία η Green Solution θα χρησιμοποιήσει. Το θέμα έτυχε ευρείας δημοσιότητας στον τουρκικό Τύπο, ο οποίος αναπαρήγαγε δημοσιότητα από τον ισραηλινό.




«Λάθος» η ένταξη





ΜΕ την ένταξη των Ελληνοκυπρίων (της Κυπριακής Δημοκρατίας) στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το Κυπριακό μεταφέρθηκε στους κόλπους της Ενωσης, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο κ. Γκιουλ, ο οποίος βρίσκεται στην Ινδία, προέβη στη δήλωση αυτή, εκφράζοντας την ευχή όπως οι συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού έχουν αίσιο τέλος.  
 
 
Πηγή  : http://www.philenews,com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου