Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Κατεχόμενα ειδήσεις....

Λευκόνοικο: Η εκμετάλλευση αριθμού υπηρεσιών του παράνομου αεροδρομίου στο κατεχόμενο Λευκόνοικο θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες. Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, κατά την χθεσινή συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου» αποφασίστηκε όπως ζητηθούν προσφορές προς αυτή την κατεύθυνση.


«Υπουργός»: Στο Βερολίνο μεταβαίνει ο «υπουργός» εργασίας, Τουρκάι Τοκέλ, για το σχέδιο «VETLAM», το οποίο στηρίζεται από την ΕΕ. Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, θα συναντηθεί με αρμοδίους του Τμήματος Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερουσίας της περιοχής Βερολίνου, με τους οποίους θα συζητήσει θέματα που αφορούν το παράνομο εργατικό δυναμικό και την πολιτική των προσλήψεων στα κατεχόμενα.



Ο Έρογλου απέλυσε εκτάκτους για να τους επαναπροσλάβει

Τον έλεγχο από τα χέρια της κατάλαβε πως έχανε η «κυβέρνηση» του Ντερβίς Έρογλου όσον αφορά τον χειρισμό της απόλυσης 300 περίπου εκτάκτων «δημοσίων» υπαλλήλων, με το κλίμα που δημιουργήθηκε μετά τις αντιδράσεις συντεχνιών και κομμάτων να μετατρέπει το όλο θέμα σε αντικείμενο «προεκλογικής» αντιπαράθεσης.Την στιγμή, λοιπόν, που ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ εξέφραζε την αντίθεσή του στην ξαφνική απόλυση των εκτάκτων, ο Ντερβίς Έρογλου... πήρε το θέμα πάνω του, ανακοινώνοντας πως έγινε λάθος από την «κυβέρνηση» σε σχέση με την απόλυση αριθμού εκτάκτων. «Ορισμένοι απολύθηκαν κατά λάθος και θα τους επαναπροσλάβουμε», ανακοίνωσε. Δεν άφησε δε ασχολίαστη την επίσκεψη του Ταλάτ στην Καρπασία, όπου συναντήθηκε με απολυμένους υπαλλήλους, λέγοντας πως εκείνος, όταν ήταν «πρωθυπουργός», είχε αποφασίσει την απόλυση 1.600 τέτοιων υπαλλήλων. Την αναδίπλωση Έρογλου επέκρινε ο γ.γ. του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Κουτλάι Ερκ, ο οποίος υποστήριξε ότι η υπόσχεση για επαναπρόσληψη αριθμού υπαλλήλων που απολύθηκαν αποτελεί ένα προεκλογικό και ψηφοθηρικό παιχνίδι του «πρωθυπουργού».



Και Όραμς


Στην ατζέντα των «εκλογών» εντάχθηκε και η πολύκροτη υπόθεση Όραμς και, όπως όλα δείχνουν, το όλο θέμα θα βρίσκεται στην αιχμή του «προεκλογικού» δόρατος του Ντερβίς Έρογλου. Μιλώντας, λοιπόν, για τις επαφές που είχε προσφάτως στο Λονδίνο, ο κ. Έρογλου υπέδειξε πως, από τα όσα του είπαν κάποιοι δικηγόροι, προκύπτει ότι έγιναν σοβαρά λάθη στην στρατηγική υπεράσπισης της υπόθεσης εννοώντας, εμμέσως πλην σαφώς, πως για τα λάθη αυτά ευθύνεται η «προεδρία» του Ταλάτ. «Θα βάλουμε δικηγόρους από τη Βρετανία, την Τουρκία και την ΤΔΒΚ, για να εξετάσουν αυτή την πτυχή», είπε. Μετά από αυτές τις δηλώσεις κι ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ άγγιξε εκ νέου την υπόθεση Όραμς, λέγοντας πως ακόμα αξιολογούν τις προεκτάσεις της. «Η υπόθεση έχει να κάνει με τα ανθρώπινα δικαιώματα και γι΄ αυτό οι Όραμς προσέφυγαν στο ΕΔΑΔ. Ούτε η κατεδάφιση της οικίας, ούτε η εφαρμογή της απόφασης αποτελούν επιλογές υπό τα σημερινά δεδομένα. Θα έχουμε κι άλλη συνάντηση για αξιολόγηση της κατάστασης», κατέληξε.
 
 
Πηγή : http://www.politis-newss.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου