Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Διακήρυξη πλατφόρμας για Κυπριακό από τ/κ ΜΚΟ.Καλούν σε συνεργασία αντίστοιχες ε/κ

Σε διακήρυξη πρωτοβουλίας λύσης του Κυπριακού προχώρησαν αρκετές τ/κ ΜΚΟ καλώντας και τις αντίστοιχες οργανώσεις στην ε/κ κοινότητα να ενώσουν τις προσπάθειες τους για μια Ενωμένη Ομόσπονδη Κύπρο. Στη διακήρυξη αναφέρεται πως «εμείς, ο επιχειρηματικός κόσμος, η επαγγελματική κοινότητα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και γενικά η κοινωνία των πολιτών, έχουμε σήμερα συνενώσει δυνάμεις για να απαιτήσουμε σεβασμό στα κοινοτικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα της τ/κ κοινότητας και λύση του Κυπριακού προβλήματος μέσω της δημιουργίας μιας διζωνικής, δικοινοτικής, "Ενωμένης Ομοσπονδιακής Κύπρου" μέλους της ΕΕ, στη βάση της πολιτικής ισότητας των δύο κοινοτήτων και των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας».
Μέχρι ακόμη και σήμερα, σημειώνεται, μεγάλος αριθμός κατοίκων της νήσου επηρεάστηκαν και συνεχίζουν να επηρεάζονται από το Κυπριακό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, ως Τουρκοκύπριοι, έχουμε παραμεριστεί από τον «Διεθνή Νόμο», έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε γι' αυτό ακριβά. «Πιστεύουμε πως η παρούσα συγκυρία προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για λύση σαν αποτέλεσμα των τοπικών και γενικότερων ενυπαρχόντων συμφερόντων. Ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία, τα οικονομικά προβλήματα με τα οποία αντιπαλεύουν και οι δύο κοινότητες μπορούν και πρέπει να ξεπεραστούν μέσω μιας κοινής λύσης», προστίθεται.


- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/185951/diakiryxi-platformas-gia-kypriako-apo-tk-mko#sthash.HusqB9CZ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου