Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Έτοιμη η τ/κ πλευρά για διαπραγματεύσεις των βασικών πτυχών του Κυπριακού

Έτοιμη η τ/κ πλευρά για διαπραγματεύσεις των βασικών πτυχών του ΚυπριακούΈτοιμη δηλώνει η τ/κ πλευρά για να συζητήσει τις βασικές πτυχές του Κυπριακού προβλήματος.
Την ετοιμότητα της τ/κ πλευράς να αρχίσει διαπραγματεύσεις επί των βασικών πτυχών του Κυπριακού εξέφρασε ο Τ/κ διαπραγματευτής για το Κυπριακό, Κουντρέτ Οζερσάι.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι δήλωσε ότι οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο πλευρών θα συναντηθούν ξανά αύριο και πρόσθεσε ότι από νωρίς θα πρέπει να αποφασιστεί το πώς θα διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις.
Ο κ. Οζερσάι είπε ότι οι επισκέψεις των δύο διαπραγματευτών για το Κυπριακό σε Αθήνα και Άγκυρα θα πραγματοποιηθούν στις 27 Φεβρουαρίου και πρόσθεσε ότι οι επισκέψεις θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές για την καθιέρωση του διαλόγου.
Χαρακτήρισε τις επισκέψεις ως ιστορικές λόγω του ότι για πρώτη φορά πραγματοποιούνται τέτοιου είδους επισκέψεις.
Είπε, επίσης, ότι η τ/κ πλευρά είχε εκφράσει τις απόψεις της σχετικά με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων κατά την τελευταία συνάντηση, προσθέτοντας ότι είναι σειρά της ε/κ πλευράς να εκφράσει τις δικές της απόψεις.
Ο Οζερσάι είπε ότι η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις επί των βασικών ζητημάτων του Κυπριακού και πρόσθεσε ότι έχει ζητηθεί από την ε/κ πλευρά να ξεκαθαρίσει κατά πόσον οι προτάσεις των προηγούμενων ηγετών της βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ή εάν πρόκειται να τις αποσύρει.
Είπε ότι, ανάλογα με την απάντηση της ε/κ πλευράς, πιθανότατα η τ/κ πλευρά θα αναπτύξει νέες προτάσεις επί των βασικών ζητημάτων.
Ο κ. Οζερσάι πρόσθεσε ότι η τ/κ πλευρά έχει ως στόχο να αυξήσει τις συγκλίσεις και να εισέλθει στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων.
Πηγή: KYΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου