Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Έρογλου: Το θέμα των εγγυήσεων δεν είναι υπό συζήτηση Υπάρχει απόφαση για το θέμα των εγγυήσεων, υποστήριξε ο Τ/κ ηγέτης

Ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δήλωσε την Τετάρτη ότι εργάζονται προς την κατεύθυνση επίτευξης ισχυρής συμφωνίας, η οποία θα προστατεύει τα δικαιώματα των Τ/κ.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του, ο Τ/κ ηγέτης, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει απόφαση για το θέμα των εγγυήσεων, η οποία λήφθηκε από τη λεγόμενη βουλή και ότι οι εγγυήσεις δεν αποτελούν ζήτημα υπό συζήτηση.
Ο Τ/κ ηγέτης ισχυρίστηκε, ακόμη, ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα η μία της άλλης, ώστε να ζήσουν στο νησί χωρίς προβλήματα και με κλίμα εμπιστοσύνης.
Πρόσθεσε ότι Τουρκία και τ/κ πλευρά εξέφρασαν τη διάθεσή τους για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό και ευχήθηκε όπως και η ε/κ πλευρά έχει την ίδια διάθεση και καταθέσει στο τραπέζι προτάσεις που μπορεί να γίνουν αποδεκτές.
Ανέφερε ότι μετά την επίσκεψη σε Αθήνα και Αγκυρα των διαπραγματευτών των δύο πλευρών οι διαπραγματεύσεις θα επιταχυνθούν.


http://www.kathimerini.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου