Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Κρύο ντους στον Γιοργκαντίζογλου στην Άγκυρα Κανένα υψηλόβαθμο στέλεχος στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχθεί

Με μια «μίνι διπλωματική κρίση», η οποία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην τουρκοκυπριακή ηγεσία, υποδέχθηκε η τουρκική πλευρά τον «Πρωθυπουργό» Οζκάν Γιοργκαντζίογλου στην Άγκυρα.
Όπως αναφέρει σήμερα ο τουρκικός τύπος, κατά την άφιξη του «Πρωθυπουργού» Γιοργκαντζίογλου στην αεροδρόμιο της Άγκυρας κανένα υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής κυβέρνησης δεν παρευρέθηκε στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί την αντιπροσωπεία της τ/κ πλευράς. Τον κ. Γιοργκαντζίογλου και τους συνεργάτες του υποδέχθηκαν στην Άγκυρα ο βοηθός του νομάρχη της Άγκυρας και ο βοηθός του αρχηγού της μονάδας της στρατοχωροφυλακής της τουρκικής πρωτεύουσας.
Ο τ/κ τύπος υπογραμμίζει ότι την προηγούμενη περίοδο, τα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης καλωσόρισαν τον πρώην «Πρωθυπουργό» Ιρσέν Κιουτσούκ στο Αεροδρόμιο Εσένμπογα της Κωνσταντινούπολης.
Η τουρκική πλευρά διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για την συνεργασία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) του κ. Γιοργκαντζίογλου με το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς στα πλαίσια της νέας «κυβέρνησης συνεργασίας», η οποία ιδρύθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι. Πριν από λίγο καιρό, στην άλλη πλευρά της πράσινης γραμμής, κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι η Άγκυρα τάσσεται υπέρ της συνεργασίας του ΡΤΚ με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας.
Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολία, ο κ. Γιοργκαντζίογλου αναφέρθηκε στην πορεία των συνομιλιών. Ο ίδιος διαφώνησε με την τελευταία πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς για το κοινό ανακοινωθέν. Σύμφωνα με την άποψη του, η συγκεκριμένη πρόταση επισκιάζει την αρχή της πολιτικής ισότητας των δυο κοινοτήτων. Παράλληλα, δήλωσε ότι οι φυσικοί πόροι της Κύπρου ανήκουν και στις δυο κοινότητες της νήσου. 


http://www.kathimerini.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου