Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ζητά και τα ρέστα το ψευδο-ΥΠΕΞ για την συμμετοχή των Τ/κ στις ευρωεκλογές!

"Απαράδεκτες" χαρακτηρίζει το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών των κατεχομένων τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη συμμετοχή των Τ/κ στις ευρωεκλογές του Μαΐου, υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα της εκπροσώπησης των Τ/κ σ' αυτές τις εκλογές.

Σύμφωνα με την Σταρ Κίπρις, σε γραπτή ανακοίνωση χθες το «υπουργείο» ανέφερε ότι εδώ και χρόνια διεξάγουν αγώνα για την εκπροσώπηση των Τ/κ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρόσθεσε ότι το θέμα, στο οποίο συμφωνούν όλα τα τ/κ πολιτικά κόμματα συμφωνούν και δεν θα κάνουν παραχωρήσεις, είναι η εκλογή Τ/κ εκπροσώπων από τους ίδιους τους Τ/κ.

Οι δύο «λαοί», όπως αναφέρεται, ψήφιζαν πάντα με ξεχωριστούς εκλογικούς καταλόγους και υποψηφίους και «αυτό αποτέλεσε ένα από τα θεμελιώδη στοιχεία του Συντάγματος του 1960». Οι Τ/κ, προστίθεται στη γραπτή ανακοίνωση, θα πρέπει να εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον τρόπο που εκπροσωπούνται στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυπριακή Δημοκρατία, αναφέρεται, είναι «μόνο για παράσταση» και αποσκοπούν στο να εξουδετερώσουν τις πιέσεις που ασκούνται από τους Τ/κ και «να υποβαθμίσουν τα δικαιώματα των Τ/κ ως κοινότητα σε ατομικά».

Υποστηρίζεται δε ότι ο «λαός», δηλαδή οι Τ/κ δεν θα στηρίξουν τα μέτρα αυτά, ούτε και ρυθμίσεις που βλάπτουν τα δικαιώματα της τ/κ κοινότητας και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους προς την κατεύθυνση της προβολής της θέλησής τους σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.

http://www.newsit.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου