Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Υποψήφιος για τις Ευρωεκλογές ο Σενέρ Λεβέντ "Ευκαιρία για συνεργασία μεταξύ των Ε/κ και των Τ/κ"

Υποψήφιος για τις Ευρωεκλογές ο Σενέρ Λεβέντ

Την υποψηφιότητά του για τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε μέσα από τη χθεσινή του στήλη στην "Αφρίκα" ο Τουρκοκύπριος αρθρογράφος Σενέρ Λεβέντ.

Όπως έγραψε δεν συμφωνεί με τη στάση της τ/κ πλευράς για το θέμα και έμεινε έκπληκτος από τη στάση των Τ/κ που είναι γνωστοί ως «οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της ειρήνης και της λύσης» στο νησί, υπονοώντας προφανώς τα αριστερά και κεντροαριστερά κόμματα.

«Συναντήθηκαν στο ίδιο σημείο με τους σωβινιστές μας, κάτι που συμβαίνει σπάνια. Όλοι, εκτός από το κόμμα Νέα Κύπρος, πιστεύουν ότι οι Τ/κ είναι αδικημένοι. Όλοι απαιτούν χωριστές εκλογές για τις δύο θέσεις που ανήκουν στους Τ/κ από αυτές τις έξι έδρες. Κατά την άποψή τους οι Ε/κ θα πρέπει να εκλέξουν τους τέσσερις Ευρωβουλευτές και οι Τ/κ άλλους δύο Ευρωβουλευτές. Αν είχαμε συνεχίσει το δρόμο μας ως ένας από τους δύο εταίρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτό θα είχε συμβεί τώρα».
Ωστόσο, διερωτάται εάν αυτό είναι δυνατόν με το παρόν στάτους κβο στο νησί, λέγοντας ότι στο «βορρά» υπάρχει μια υποτελής διοίκηση της Τουρκίας.
«Ναι, είμαι υποψήφιος. Και πιστεύω ότι αυτές οι εκλογές είναι μια μεγάλη ευκαιρία για συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των Ε/κ και των Τ/κ. Είμαι υποψήφιος γιατί θέλω να δω πόσα έχουμε καταφέρει στο να ξεπεράσουμε το τείχος του εθνικισμού».

Ο Σενέρ Λεβέντ τονίζει ότι στην Κύπρο θα σωθούμε μόνο όταν ένας Τ/κ υπερασπίζεται τα δικαιώματα ενός Ε/κ και ένας Ε/κ υπερασπίζεται τα δικαιώματα ενός Τ/κ.

http://www.ikypros.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου