Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Τα χρέη σε Ε/κ στην «προεκλογική» των κατεχομένων

Ο ΤΕΟΜΑΝΟκτάι ο οποίος είναι «υποψήφιος δήμαρχος» για το «δημαρχείο Λεύκας», σε δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι το «δημαρχείο Λεύκας», μεταξύ άλλων χρεών που έχει, χρωστά και το ποσό των οκτώ χιλιάδων ευρώ σε κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων που βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές για εξαρτήματα που έχει αγοράσει από εκεί. Ο Οκτάι πρόσθεσε ότι ο Ε/κ ιδιοκτήτης του καταστήματος, έχει αναφέρει ότι ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή σε «δικαστήριο» του ψευδοκράτους. Στο δημοσίευμα δεν κατονομάζονται ούτε το κατάστημα, ούτε και ο ιδιοκτήτης του.
Στο μεταξύ, αύριο Κυριακή, 27 Ιουνίου, πραγματοποιούνται στα κατεχόμενα «δημοτικές» και «αναπληρωματικές βουλευτικές εκλογές». Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα «Βατάν», ο πρόεδρος του «ανώτατου συμβουλίου εκλογών», Νεβάρ Νολάν δήλωσε ότι σε αυτές «δικαίωμα ψήφου» έχουν 164.486 «ψηφοφόροι», οι οποίοι θα «ψηφίσουν» σε 633 κάλπες. Πέντε «υποψήφιοι» θα διεκδικήσουν τη μία «βουλευτική έδρα» στην επαρχία Αμμοχώστου, η οποία κενώθηκε μετά την «εκλογή» του Ντερβίς Ερογλου στην «προεδρία» του ψευδοκράτους, ενώ άλλοι 100 «υποψήφιοι» θα διεκδικήσουν τις 28 «δημαρχίες» στα κατεχόμενα. Τις 268 θέσεις «δημοτικών συμβούλων» θα διεκδικήσουν 910 «υποψήφιοι».
Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο απόηχος της μεταβίβασης της «διοίκησης των τ/κ αερογραμμών» στην τουρκική Ατλας Τζετ στα κατεχόμενα. Οι εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, κλείδωσαν τις πόρτες του κτηρίου, ενώ σήμερα προγραμματίζεται συλλαλητήριο 34 συντεχνιών για καταδίκη της απόφασης συνεταιρισμού της εταιρείας με την Ατλας. Ο λεγόμενος υπουργός δημοσιονομικών Ερσίν Τατάρ διέψευσε τις φήμες για παραίτησή του ενώ παραιτήθηκε ο υποδιευθυντής της εταιρείας Σελίμ Αλτιντζίκ. Επίσης ακυρώθηκε αριθμός πτήσεων της εταιρίας ενώ πληροφορίες από τα κατεχόμενα αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ο τρόπος με τον οποίο η Ατλας θα αναλάβει την εξόφληση των χρεών των «τ/κ αερογραμμών».
Η «Γενί Ντουζέν» αφιερώνει το σύνολο της πρώτης σελίδας της στο θέμα και αναφέρεται σε αδιέξοδο, ενώ η «Χαβαντίς» δεν αποκλείει ναυάγιο της συμφωνίας.
Η «Βολκάν» γράφει ότι οι εργατοπατέρες θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στις «τ/κ αερογραμμές» και τους εργαζόμενους σε αυτές και διοργανώνουν συλλαλητήρια προκειμένου να εξασφαλίσουν κέρδη για τους υποψηφίους του ΡΤΚ και να φθείρουν το ΚΕΕ.
Η «Κίπρισλι» στο κύριο θέμα της αναφέρει ότι μετά τις «τ/κ αερογραμμές» σειρά για ιδιωτικοποίηση έχει η λεγόμενη αρχή τηλεπικοινωνιών η οποία είναι επίσης πνιγμένη στα χρέη.



Πηγή : http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου