Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Κερδισμένο το ΚΕΕ στις ψευδοεκλογές

ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝτην Κυριακή στα κατεχόμενα, «εκλογές» για ανάδειξη των λεγόμενων δημάρχων των δήμων στα κατεχόμενα.
Το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) ανέδειξε 12 «δημάρχους, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα οκτώ, και το Δημοκρατικό Κόμμα πέντε. Τρεις λεγόμενοι δήμαρχοι έχουν «εκλεγεί» ως ανεξάρτητοι.
Σε σχέση με τη θέση στη λεγόμενη βουλή που είχε κενωθεί με την ανάδειξη Ερογλου στις ψευδοεκλογές του Απριλίου, η κόρη του Τ/κ ηγέτη και «υποψήφια» με το ΚΕΕ Resmiye Canaltay, «εξελέγη βουλευτής» Αμμοχώστου.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, δεν άλλαξαν οι «δήμαρχοι» στα πέντε μεγάλα «δημαρχεία». Σε ό,τι αφορά το ποσοστό συμμετοχής στις «εκλογές», ο «πρόεδρος» του λεγόμενου ανώτατου εκλογικού συμβουλίου, Νεββάρ Νολάν, δήλωσε ότι από τον συνολικό αριθμό των «ψηφοφόρων», ο οποίος ανέρχεται στις 164.486, στις κάλπες προσήλθε μόνο το 72% (118.430 «ψηφοφόροι»).
Μόνο τρία «δημαρχεία» «άλλαξαν χέρια» και αυτά είναι της κατεχόμενης Σίντας, της κατεχόμενης Βατυλής και του κατεχόμενου Αγίου Επικτήτου. Η «Κίπρις» αναφέρει ότι ο μεγάλος κερδισμένος σε αυτές τις «εκλογές» φαίνεται πως είναι το Κ.Ε.Ε.. Το Κόμμα είχε κερδίσει το 2006 10 «δημαρχεία», ενώ τώρα 12. Το Ρ.Τ.Κ. διατηρεί τον ίδιο αριθμό.

Πηγή : http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου