Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ισραήλ - κατεχόμενα.Έχασαν 45.000 τουρίστες

Μεγάλη ζημιά στον τουριστικό τομέα φέρεται να υπέστη το ψευδοκράτος λόγω της εκτράχυνσης στις σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ μετά τα αιματηρά γεγονότα στο τουρκικό πλοιάριο που κατευθυνόταν προς τη Γάζα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, συνολικά 45.000 Ισραηλινοί ακύρωσαν τις κρατήσεις που είχαν κάνει σε ξενοδοχεία του ψευδοκράτους για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.
Η «Κίμπρις» γράφει πως μαζί με τις κρατήσεις ακυρώθηκαν και οι εκδρομές Ισραηλινών τουριστών στα κατεχόμενα οι οποίοι πλέον προγραμματίζουν τις διακοπές τους στις ελεύθερες περιοχές.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, κάποια ταξιδιωτικά γραφεία στα κατεχόμενα είχαν προβεί σε συμφωνία με ισραηλινή εταιρεία για τη μεταφορά τουριστών στα κατεχόμενα.Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του γενικού διευθυντή του τ/κ ταξιδιωτικού γραφείου Armada, Μπορά Οζγκέν, θα γίνονταν ατμοπλοϊκά δρομολόγια από το Ισραήλ στα κατεχόμενα δύο φορές την εβδομάδα. Για το σκοπό αυτό ενοικίασαν το πλοίο «Σαμψούντα» έναντι του ποσού των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων.Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε στις 30 Μαΐου στη Χάιφα. Θα μετέφερε στις 3 Ιουνίου, 2.000 επιβάτες στο παράνομο λιμάνι της Αμμοχώστου, αλλά το ταξίδι ακυρώθηκε. Η «Γενί Ντουζέν» αναφέρει στη σχετική είδηση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία διέθεσε κονδύλι της τάξεως των 160.000 ευρώ για να προβάλει την Κύπρο στο Ισραήλ, ως προορισμό καλοκαιρινών διακοπών. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η κυπριακή κυβέρνηση άδραξε την ευκαιρία και διεξάγει μεγάλη εκστρατεία προκειμένου να κερδίσει Ισραηλινούς τουρίστες, χρησιμοποιώντας -κατά τον ισχυρισμό της- το ότι δεν επέτρεψε στα πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα να χρησιμοποιήσουν τα λιμάνια της.



Πηγή : http://www.politis-news.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου