Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Και δυναστεία Έρογλου τώρα στο προσκήνιο

Η επικράτηση του Έρογλου είχε ως αποτέλεσμα να κενωθεί η «έδρα» του στην επαρχία Αμμοχώστου. Η «αναπληρωματική εκλογή» διεξάγεται με πρωταγωνίστρια την κόρη του Τ/κ ηγέτη.
Η Ρεσμιγιέ Έρογλου-Τζάναλταϋ κατέρχεται ως υποψήφια του ΚΕΕ και υποστηρίζεται και από το Δημοκρατικό Κόμμα. Από το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας υποψήφιος είναι ο Χουσεΐν Αγκολεμλί ο οποίος υποστηρίζεται από το ΡΤΚ, από το Κόμμα Ελευθερίας-Μεταρρύθμισης υποψήφιος είναι ο Ντουρδούν Ογούζ και από το Κόμμα Εθνικιστικής Δικαιοσύνης ο Ατά Τεπέ. Ανεξάρτητοι είναι οι Νουσχέτ Ιλκτουγ και Καϋγκισίζ Καρατζά.
Εάν ο Ραούφ Ντενκτάς έχει ως διάδοχό του στην πολιτική τον γιο του Σεντάρ, και ο τέως ηγέτης των Τ/κ Φαζίλ Κιουτσιούκ τον ανεψιό του Ιρσέν Κιουτσιουκ , ο Τ/κ ηγέτης Έρογλου προετοιμάζει τη θυγατέρα του Ρεσμιγιέ Τζάναλτάϋ με ανάθεση και χαρτοφυλακίου (γίνεται λόγος για το «Υπουργείο Τουρισμού»). Στη συνέχεια την προετοιμάζει για την αρχηγία του ΚΕΕ.
Επιτυχημένη επιχειρηματίας (τουριστικές επιχειρήσεις) η Ρεσμιγιέ έθεσε υποψηφιότητα εξασφαλίζοντας και την υποστήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος και, σύμφωνα με πληροφορίες από τα κατεχόμενα, η πιθανότητα να είναι νικήτρια είναι μεγάλη. Φανερά ενοχλημένη από τις επικρίσεις που δέχτηκε για το ότι ως κόρη του ηγέτη των Τ/κ θα έπρεπε να αποφύγει να θέσει υποψηφιότητα, δηλώνει ότι ενήργησε κατ’ αυτόν τον τρόπο για να προτρέψει τις γυναίκες να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην πολιτική (αν εκλεγεί, ο αριθμός των γυναικών στην ψευδοβουλή φθάνει τις πέντε).
Ωστόσο δεν έχει διευκρινίσει τους λόγους για τους οποίους δεν έθεσε υποψηφιότητα προηγουμένως και περίμενε την εκλογή του πατέρα της στην «προεδρία». Παρά το ότι ισχυρίζεται ότι βρίσκεται στην πολιτική από 15 χρόνων και δραστηριοποιήθηκε στις γυναικείες οργανώσεις του ΚΕΕ, κατά την προεκλογική εκστρατεία απέφυγε να αναφερθεί σε αυτό.
Ο υποψήφιος του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Χουσεΐν Αγκολεμλί -ο οποίος υποστηρίζεται και από το ΡΤΚ- είναι γνώστης της πολιτικής αφού στο παρελθόν ήταν αρχηγός του Κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης. Ορθή η επιλογή του Σογιέρ να μην υποδείξει, ως κόμμα, δικό του υποψήφιο, επειδή το φαβορί είναι η Ρεσμιγιέ και ως αρχηγός του ΡΤΚ δεν θα ήθελε να φορτωθεί μια ακόμη ήττα. Ο Αγκολεμλί εκφράζει την πεποίθηση ότι μέχρι τέλους του 2010 θα εξευρεθεί λύση ενώ σε δηλώσεις του στην Κίπρισλι είπε ότι ο πληθυσμός των κατεχομένων έφθασε τις 700.000. Επικέντρωσε την προεκλογική του εκστρατεία στην αδυναμία του ΚΕΕ να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έδωσε στους ψηφοφόρους από τον Απρίλιο του 2009, ενώ προειδοποιεί ότι αναμένεται νέα δέσμη οικονομικών μέτρων με την οποία ο κόσμος θα αναγκαστεί να σφίξει τα ζωνάρια. Καλεί τους ψηφοφόρους να εκφράσουν με την ψήφο τους την αντίθεσή τους στα αντιλαïκά μέτρα της ψευδοκυβέρνησης.



Πηγή : http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου