Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Διευκρινήσεις μέσω facebook για τη διασταυρούμενη από τον Ταλάτ

Στο θέμα της διασταυρούμενης ψήφου αναφέρεται σε ανάρτηση του στο Facebook ο τέως Τ/κ ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, καθώς - όπως σημειώνει - εξαιτίας της εκστρατείας που άρχισε στην τ/κ πλευρά εναντίον της διασταυρούμενης ψήφου και των ισχυρισμών που διατυπώνονται ότι αυτή θα είναι καταστροφική για τους Τ/κ, επιβάλλεται ένα ξεκαθάρισμα. 
Ο κ. Ταλάτ τονίζει ότι η διασταυρούμενη ψήφος αφορά μόνο την εκλογή προέδρου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και όχι την εκλογή των μελών της βουλής, της γερουσίας και των δημοσίων οργάνων των συνιστώντων κρατών. Η διασταυρούμενη ψήφος, σημειώνει, αποτελεί το πλέον κατάλληλο και χρήσιμο εργαλείο για την ομοσπονδιακή δομή, το οποίο θα αποτελέσει εγγύηση για τη διατήρηση της ειρήνης. 
Η διασταυρούμενη ψήφος, συνεχίζει, ήταν στοιχείο του πακέτου της 4ης Ιανουαρίου 2010 που κατέθεσε η Τ/κ πλευρά και το οποίο αποτελείται από 13 σημεία, όλα ανοιχτά σε διαπραγμάτευση, όπως ανέφερε. Οι τελευταίες επιθέσεις ενάντια στη διασταυρούμενη ψήφο γίνονται ουσιαστικά από αυτούς που εναντιώνονται στην ειρήνη, καταλήγει ο πρώην ηγέτης των Τ/κ. 



Πηγή : www.maxhnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου