Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Οζερσάι: Εργαζόμαστε για κοινό έγγραφο μέχρι τέλος Μαρτίου

Οι δύο πλευρές εργάζονται προκειμένου να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου ένα κοινό έγγραφο θέσεων που θα συμβάλει στην επίλυση του περιουσιακού, το οποίο ζήτησε ο ΓΓ των ΗΕ, Μπαν Γκι μουν, κατά την τελευταία τριμερή συνάντηση στην Νέα Υόρκη, δήλωσε ο σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη, Κουντρέτ Οζερσάι μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Προεδρικό Επίτροπο, Γιώργο Ιακώβου.
Σε δηλώσεις σχετικά με τις συνομιλίες στον παράνομο Μπαϊράκ, ο κ. Οζερσάι ανέφερε ότι η πρόταση που υπέβαλε η τ/κ πλευρά για το περιουσιακό στην Νέα Υόρκη απορρίφθηκε και ότι επιθυμούν όπως το κοινό αυτό έγγραφο θέσεων επί του κυπριακού ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Δεν είναι, συνέχισε, η ανταλλαγή δεδομένων που θα επιφέρει συμφωνία στο περιουσιακό, αλλά η σύσταση ενός κοινού εγγράφου θέσεων σ’ ότι αφορά τις αρχές και τα κριτήρια στο συγκεκριμένο κεφάλαιο.
Ο κ. Οζερσάι εξέφρασε την ετοιμότητα της τ/κ πλευράς να προβεί σε βήματα για επίλυση του Κυπριακού, ενώ χαρακτήρισε τον σύμβουλο του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ ως έναν έμπειρο πολιτικό και διπλωμάτη, με τον οποίο διατηρούν πολύ καλές σχέσεις. Είπε ακόμη ότι μεταξύ του κ. Ντάουνερ και της τ/κ πλευράς υπάρχει μια σύγκλιση σ’ ότι αφορά το στόχο, ο οποίος είναι η καταβολή προσπαθειών για την επίλυση του προβλήματος. Σημείωσε ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει πως ο ίδιος ασπάζεται όλες τις θέσεις του αξιωματούχου των ΗΕ.
Η τ/κ πλευρά, είπε, θα συνεχίσει να εργάζεται αρμονικά τόσο με τον κ. Ντάουνερ, όσο και με τον ΓΓ και να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια, προκειμένου να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα μέχρι την 1η Ιουλίου.
Οσον αφορά το γιατί η χθεσινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο συμβούλων αντί ηγετών, όπως ήταν προγραμματισμένη, ο Κουντρέτ Οζερσάι απάντησε ότι αυτό οφείλεται σε αλλαγή του προγράμματος εκ μέρους των ΗΕ, προσθέτοντας ότι στη χθεσινή συνάντηση η ε/κ πλευρά υπέβαλε κάποιες αρχικές απόψεις επί του περιουσιακού.
Στο μεταξύ, ο τ/κ Τύπος γράφει ότι η συνάντηση των δύο ηγετών θα γίνει στις 15 Μαρτίου.

Πηγή : www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου